Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Млад историк събира в блог кадри от историята и на артефакти

Снимки от блога на Николай Колев

Николай Колев е създател на страницата във Фейсбук „Артефакти и фотографии“. Интересът му към историята се е зародил още в ученическите години. Николай Колев е на 24 години, бакалавър по история от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“, в момента учи дигитален маркетинг в Университета за национално и световно стопанство.

В началото на карантината през тази година създадох страницата във Фейсбук, която за няколко месеца достигна до над 1 милион и 700 души като аудитория, като гледаемост на това, което публикувам. Историята ми е хоби и се интересувам ежедневно. Главната идея за изграждането на страницата е общност от хора с еднакви интереси, които да споделят снимки за своите предци, дядовци, баби, да комуникират помежду си, затова съм я направил“, подчерта Колев.

Според Николай Колев хората над 30-годишна възраст се интересуват повече от исторически факти. За създаването на страницата той използва сайтове от български и чуждестранни музеи.

Важно е да има качествено съдържание, коментира Колев.

Ще видят много интересно и поучително съдържание. Според мен е хубаво човек да живее с мисия и желание да работи за обществото, аз се опитвам да изградя тези ценности“, казва Николай Колев.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени