Eмисия новини
от 09.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Докъде стигнаха ремонтните дейности в местност Кабакум?

| обновено на 04.12.20 в 09:07
7
Пътят в местността Кабакум
Снимка: Н.Милошевич

Ремонтните дейности в местност Кабакум все още не са приключили, установи репортерска проверка. Липсва тежката техника, която бе разположена по-рано там, но отсечката по нищо не личи да е завършена.

В началото на декември сме, а по пътя все още има насипи от пръст, няма осветление, а асфалтирането е наполовина. Пътят се използва, въпреки поставените ограничителни съоръжения, установи проверката ни.


Според предварително подадената от Община Варна информация, в лицето на зам.-кмета Христо Иванов, ремонтните дейности на пътя от разклона за хотел "Ной" до спирка "Заимов", трябваше да са приключили до края на месец ноември 2020г.

"Защо е толкова трудно да се направи нещо докрай? Казаха ни, че ще асфалтират пътя, но вие сами виждате как изглежда в момента. Той е кален и мръсен, да не говорим, че сме без работещо улично осветление". Това коментира за Радио Варна Пламен Николов, който живее на ул. "Боян Бъчваров" в местността. "Има много хора, които се придвижват пеша до първата възможна спирка на "Слънчев ден". Всички те минават през тази мръсотия. За какво плащаме данъци на Община Варна, след като трябва да газим в кал и мръсотия? Идва и зима, да не забравяме, че тук сме забравени от всички", споделя Николов. Той добави още, че всички живеещи в района очакват някой да каже и кога най-накрая отново ще има автобусен транспорт. Припомняме, че такъв липсва от близо година.


По темата със завършването на ремонта, общинският съветник от "Да България", Стела Николова е получила писмен отговор, според който е посочено, че цитирам: "По трасето има нововъзникнали проблеми, което наложи от 26.11.2020 г. изпълнението на строежа да се спре до промяна на технологията и налагащото се в тази връзка изменение в инвестиционните проекти и промяна по чл. 154 от ЗУТ. Вероятен срок  за завършване - април 2021 год.". Отговорът е подписан от инж. Златка Танева, ръководител на проекта. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия