Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два отбора в Шотландия наказани със служебни загуби

Висшата лига на Шотландия по футбол присъди служебни загуби с по 0:3 на отборите на Килмарнък и Сейнт Мирън
Снимка: архив

Отборите на Килмарнък и Сейнт Мирън от Висшата лига на Шотландия получиха служебни загуби от по 0:3 за мачовете си през октомври, в които не успяха да вземат участие заради нарушаване на протокола за коронавируса.

Килмарнък трябваше да отмени двубоя с Мъдъруел, след като няколко играчи дадоха положителни проби за COVID-19. Сейнт Мирън пък не успя да се яви за два свои мача - единият отново срещу Мъдъруел, а другият - срещу Хамилтън Академикал.

От Висшата лига на Шотландия посочиха, че двата отбора са признали нарушения на протокола, в това липса на осигуряване на нужната дистанция в клубните автобуси и по време на отборни вечери.

"Придържането към регулациите и протокола е критично важно, за да може сезонът да завърши по план. Ние забелязахме нарушенията, които са направени от Килмарнък и Сейнт Мирън и техните ръководства ще трябва да вземат мерки, за да не се допуска повторение на ситуацията", заявиха от Висшата лига на Шотландия.

Освен със служебни загуби, двата клуба бяха наказани и условно с по 40 000 лири, които ще им бъдат отнети при повторни нарушения до 30 юни.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна