Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец с пета поредна загуба

Футболистите на Антверп за втори път победиха Лудогорец в турнира Лига Европа
Снимка: Иван Йочев - Sportal.bg

Шампионът на България по футбол Лудогорец загуби с 1:3 гостуването на белгийския Антверп. Това бе и пето поредно поражение за нашите в 10-ата група на футболния турнир Лига Европа. Тимът на треньора Станислав Генчев остава на дъното без спечелена точка, а последният опит да счупи каръка ще бъде срещу ЛАСК (Линц) на 10 декември в Разград.

Срещу Антверпен тази вечер се разписа Кирил Десподов, който направи 1:1 в 53-ата минута, но Лудогорец не успя да вземе нищо от Белгия. Точни за домакините бяха Мартан Oнгла в 20-ата минута, Ричи Де Лает в 72-ата и резервата Мануел Бенсон в 88-ата. В края Драгош Григор беше изгонен с втори жълт и съответно червен картон. 
В другата среща в групата ЛАСК (Линц) измъкна точка от Тотнъм в интригуващ мач в Австрия, приключил наравно 3:3. 

За гостуването в Белгия Станислав Генчев не можа да разчита на двамата национали - Пламен Илиев и Сисиньо. Голямата промяна беше на вратата, където застана Владислав Стоянов, за когото това бе първо участие в Европа този сезон. Пред него в защита титуляри бяха Антон Недялков, Драгош Григоре, Оливие Вердон и Жордан Икоко. Последният обаче се контузи малко преди почивката и бе заменен принудително от Георги Терзиев.

В халфовата линия започнаха Абел Анисе, Стефан Баджи, а пред тях Каули Оливейра. По крилата бяха Мавис Чибота и Кирил Десподов, а на върха на атаката Клаудиу Кешерю.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени