Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Как българска компания за натурални продукти попадна в книга за Кралското семейство

| обновено на 04.12.20 в 11:06

За първи път в историята българска съвременна компания е удостоена с покана за участие в книга за Кралското семейство.

Книгата разказва подробности за първата година на сина на Меган Маркъл и Принц Хари - Арчи - Baby Sussex, написана от кралския кореспондент Робърт Джобсън. Книгата с историята от първата година на живота им като семейство от раждането на Арчи представя само няколко подбрани бебешки и лайфстайл марки, а една от тях е българска, която произвежда натурална и изцяло чиста козметика за бебета, деца и възрастни.

Това е безспорен успех, който доказва, че български предприемач може и има с какво да се докаже на световния пазар. Компанията е избрана заради отдадеността си на натуралната грижа за кожата.

“Вече три години разработваме продукти както за възрастни, така и за бебета. Бебешката ни линия е била забелязана още на пътешествието на Меган Маркъл и Хари в Африка. Тогава по какъв път и по какъв начин са достигнали до тях - продуктите са закупени от Англия и са достигнали до домакинството на младото семейство.

Това, което ние знаем за причина, защо са ни избрали в тази книга е, че са направили цял изследователски екип, който да подбере 10 марки, за които да се разкаже в първата книга на седмия поред престолонаследник. Ние сме една от тези 10 марки, които отговарят на всички изисквания”, казва Силвия Павлова, основател на българския козметичен бранд.

За своето представяне в книгата "Baby Sussex" Силвия Павлова решава да обедини усилия с друга българска марка, вече е добре позната на международната сцена, която използва българска чиста и натурална вълна за създаването на единствените по рода си изцяло натурални вълнени матраци и изделия за спалнята и дома без химия и синтетика. Продуктите от вълна са добре познати в САЩ, Канада, Австралия, Западна Европа, а вече и в България.

“Със Силвия работихме по този проект заедно, тъй като вълнените матраци точно, както нейната козметика, са продължение на тази философия, която вече от години всички тук научихме да спазваме -а да подбираме храната, според състава ѝ, според начина, по който е обработена. Научихме се да подбираме козметиката си, гримовете си, препаратите си за почистване и за пране.

Вече е време да се научим и от какво са направени нашите мебели, матраци, възглавници и завивки и да следим и този състав, тъй като тези, които най-често намираме в магазинната мрежа са синтетични. Те са направени реално от петролни продукти и с годините излъчват токсични емисии, които ние вдишваме, тровят въздуха ни и са причина за много болестни състояния”, казва Росица Петрова основател на "Home of wool".Чуйте целия разговор на Яна Спиридонова в звуковия файл.

Чуйте целия разговор на Яна Спиридонова в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени