Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АТР обяви двата най-големи обрата в Големия шлем за сезона (видео)

Прегръдката на двамата изтощени гладиатори при награждаването.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мъжката тенис асоциация (АТР) направи класация за най-значимите обрати в трите турнира от Големия шлем през 2020 година.

На първо място е финалът на Откритото първенство на Съединените щати на 13 септември между Доминик Тийм и Александер Зверев. Австриецът загуби първите два сета, но показа пробуждане в края на втората част. В началото на третата германецът пропусна рутинно воле при точка за пробив и от този момент започна обрата.

В решаващият пети сет се стигна до тайбрек и 6:6 точки. Тийм се добра до шампионска точка и я реализира след бекхенд в аут на Зверев за крайното 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6(6), с което извоюва първи трофей от Шлема.

„И двамата заслужавахме титлата. Сбъднах мечтата, която имам от толкова много години“, заяви Доминик след срещата.

Ето най-интересното от финала



Втората позиция е за четвъртфинала на Откритото първенство на Австралия на 28 януари между Роджър Федерер и Тенис Сандгрен. В този двубой Маестрото отрази цели седем мачбола преди да пречупи съпротивата на американеца, който тогава е №100 в ранглистата.

В четвъртата част швейцарецът губеше с 4:5 и 0:40 при свой сервис, но Сандгрен пропиля първите си три мачбола с нескопосани форхенди. Останалите четири Федерер спаси в тайбрека на същия сет преди да го спечели с 10:8 точки. В петата част бащата на четири деца доминираше напълно и спечели оказалата се последна за годината победа с 6:3, 2:6, 2:6, 7:6(8), 6:3.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна