Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ива Дойчинова: Да управляваш свободата си, това означава да си волен

Ива Дойчинова и Спас Крайнин
Снимка: БНР

Нощен хоризонт“ беше причината да се влюбя в радиото като медия. Навремето, когото учех в студентските си години, аз учех през нощта след 3.00 часа, защото между полунощ и 3.00 часа слушах „Нощен хоризонт“. Това беше първият повей на частното радио в единствената тогава държавна медия - Българското национално радио“. Това сподели в предаването „Нощен хоризонт“ Ива Дойчинова. Тя е дългогодишен журналист, в момента е директор на Радио София, което е част от структурата на БНР. 

Ива има професионален стаж и в радиостанция FM+.

Това е моето първо влюбване. Аз никога не съм си мечтала да стана журналист или водещ. Аз трябваше да стана учителка по литература, която децата обожават страшно много“.

„Аз се опитвам да дефинирам за себе си думата суета. Това са усилията, които влагаш, за да бъдеш харесван“, подчерта Дойчинова.

„Аз не държа да бъда харесвана. Доста откровен човек съм и смятам, че искреността и честността са абсолютната база на общуването. Изобщо на добродетелите, които развиваме... Опитвам се да бъда добронамерена и отговорна в общуването с хората на базата на взаимно уважение“.

Ива Дойчинова обича да пътува. Последното ѝ пътешествие е било в Йордания. Заминала, водена от интереса да посети древния град Петра. 

Обожавам да пътувам, честно казано бих го направила и сама, ако имам ресурс и време да го организирам  добре“.

Ива каза, че се опитва да учи децата си да са напълно свободни да упражняват свободата си.

Да управляваш свободата си, това означава да си волен, да имаш ценности, да знаеш как да ги постигнеш и да си смел, защото това не е много лесно“.

Ива Дойчинова е майка на две момичета – Ида и Мина. Мина е студентка в първи курс актьорско майсторство в Нов български университет. Ида е тръгнала по пътя на баща си, който е художник, и се занимава с визуални изкуства. 

Доротея Хъшовска е един от близките приятелки на Ива Дойчинова и се включи в ефира на „Нощен хоризонт“: 

„Това е разкошна история, която винаги си спомням с усмивка и с много любов, защото тя беше човекът, който ми отвори врата в радио FM+. Аз отивах на прослушване, тъй като тя трябваше да излиза по майчинство с втора си дъщеря Мина, и аз отидох при нея, тя тогава беше програмен мениджър, и си поговорихме. Останала е много очарова от мен и някак си това е като любов от пръв поглед, някакъв човек, който ви е сроден, човек, който виждате и знаете, че нещо с него започва да ви свързва“. 

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна