Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Болницата в Добрич спешно търси медицински сестри

Снимка: Мая Щърбанова

Многопрофилната болница в Добрич спешно се нуждае от медицински сестри за попълване на четири от отделенията си. От РЗИ са изпратили писмо до пет от осемте общини в област Добрич с молба да бъдат командировани медицински сестри от училищното здравеопазване или от лечебните заведения за доболнична помощ за срок от 3 месеца.

Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич има необходимост от 8 медицински сестри да подкрепят персонала на Първо вътрешно, Второ вътрешно, Кардиология и Хирургия. Срокът за работата им е тримесечен.

Липсата на персонал може да доведе до затваряне на отделения и ще лиши жителите на областта от съответното лечение, посочват от РЗИ в Добрич. Оттам са изпратили писмо до общините Добрич, Добричка, Тервел, Генерал Тошево и Крушари. 

Директорът на здравната инспекция д-р Светла Ангелова обръща внимание, че не се касае за работа в Covid сектора на болницата. Въпреки това РЗИ се ангажира при необходимост да осигури тестове за Covid-19 на командированите медици, пише още  в писмото. 

Подробностите чуйте от репортажа на Мая Щърбанова:


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени