Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сандра Петрова: Всичко, което правим, заслужава цялото ни сърце и нищо повече

Сандра Петрова в "Магьосникът от Оз"
Снимка: БНР, архив

"Всичко, което правим, заслужава 100% от нас, цялото ни сърце и нищо повече", така обясни формулата за неизчерпаемата си енергия актрисата и певица Сандра Петрова, специален гост в предаването "Хоризонт за вас". Завършила е актьорско майсторство за кукли, но може да бъде видяна в представления на Софийската опера и на Музикалния театър.

От април тази година тя участва в една инициатива на Георги Малчев, организатор на "Предай нататък" - поздравяват за рождените им дни възрастни хора, живеещи в социални домове:

"Правим видеовръзка чрез телефон или компютър на някой от социалните работници в домовете и поздравяваме с любимата песен конкретния човек, който има празник. Така ги радвам, радвам и себе си", разказа актрисата и добави, че срещите я променят, защото осъзнава какво прави времето с всички хора и как всеки е отговорен да го използва. Тя сподели, че за Коледа ще имат и нова инициатива. 

Най-близко ми е пеенето, сподели още пред БНР Сандра Петрова:

"Колкото и да скачах от нещо на нещо, пеенето все си стоеше. Не от дете обаче. След като завърших НАТФИЗ, започнах все по-сериозно да искам това да е част от живота ми. ... Има си три опери, които искам да изпълня, но Европа. доста сериозно напреднах в класическото пеене, поне се старая, най-голямата ми цел е това - да успея да се подготвя и да изкарам някоя премиера в Европа".

Решила да стане актриса след спектакъл на курса на проф. Дора Рускова:

"Гледах и си казах: Искам и аз! Готвих се една година. Доц. д-р Емил Митрополитски ме подготви - даде ми всичко, което имаше. Мъка си беше, голям рев, но успях".

Сандра Петрова е републикански шампион на България по бодибилдинг и културизъм.

Интервюто на Снежана Иванова със Сандра Петрова в предаването "Хоризонт за вас" можете да чуете от звуковия файл. 

Сандра Петрова и Василен Вълчанов

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна