Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заразен с коронавирус персонал в центрове за настаняване от семеен тип в Ямбол

Снимка: БГНЕС

Единадесет служители от персонала в два от центровете за настаняване от семеен тип в Ямбол са дали положителни проби за Коронавирус. Изследванията в социалните домове продължават в цялата област.

С лед като 29 годишен обитател на един от центровете почина, са направени тестове на всички домуващи и персонал, съобщи директорът на  Регионална здравна инспекция в Ямбол д-р Лиляна Генчева. 

"Изследвахме три от центровете за настаняване от семеен тип на територията на Ямбол. установихме доста положителен персонал. През следващата седмица ще продължим да изследваме и четвъртия център", посочи д-р Генчева.

Високата заболеваемост през последните две седмици затруднява връчването на предписания до всички контактни на заразени.

Д-р Генчева апелира: "Не бихме се разсърдили, ако гражданите ни се обадят по телефона, за да могат гражданите да си получат своевременно предписанието".

283 са новорегистрираните само за тази седмица. На домашно лечение в момента в областта са 1354-ма, а под карантина са 1060 души.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна