Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Постоянна мярка "задържане под стража" за шофьора, убил полицай на пътя

Снимка: Pixabay

Окръжният съд - Сливен постанови постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 39-годишния Георги Костадинов, който преди два дни се блъсна полицейска кола по пътя между новозагорските села Радево и Сокол, вследствие на което почина пътен полицай от Нова Загора.

Той е обвинен, че в пияно състояние и по непредпазличост е причинил на смъртта на полицейския служител.

Разследването е установило, че Георги Костадинов е ударил полицейската кола, въпреки, че тя е била със включени светлини и в специален режим на работа. При инцидентът пострадалият полицейски служител е бил в близост до ударената кола и е работил по друго пътно-транспортно произшествие. В резултат на удара полицаят е откаран в болницата в Сливен с тежки наранявания, където е починал.

Алкохолната проба на шофьора направена с дрегер е отчела 0,68 промила.

Служебният защитник на 39-годишният шофьор от Стара Загора адвокат Елена Димитрова коментира, че нейният клиент съжалява за трагичния инцидент.

"Първо искам да изкажа съболезнования от мое име и от името на моя подзащитен към семейството на починалото момче. Подзащитният ми съжалява. Към този момент не мога да дам повече коментари, тъй като разследването е в самото начало", каза адвокат Димитрова.

Определението на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени