Eмисия новини
от 05.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Социален комплекс за деца с увреждания оборудваха във Велико Търново

Социалният комплекс за деца с увреждания.
Снимка: Здравка Маслянкова

Община Велико Търново изгради и оборудва социален комплекс за деца с увреждания и преходно жилище за младежи от 15 до 18-годишна възраст, които напускат социалните домове, предвидени за закриване.

Комплексът, предлагащ новите социални услуги за деца, е в квартал „Колю Фичето“. Назначени са 19 специалисти, има свободни места за логопед и медицинско лице, поясни Росица Димитрова, директор на общинската здравна дирекция във Велико Търново: 

„Дневният център за деца с увреждания е с 30 места и 60 консултативни услуги. Още в средата на януари започване да ги приемаме. Чакаме нов бус с платформите, за да може да се превозва в инвалидна количка детето“. 

В преходното жилище за децата, които напускат социалните домове, ще бъдат приети осем младежи. Предстоят опознавателните срещи с тях, които да ги подготвят за настаняването им от пролетта. 


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.