Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Глобиха българския биатлон за нарушена карантина

Снимка: архив БНР

Българският национален отбор по биатлон е наказан с финансова глоба заради нарушаване на протоколите срещу коронавируса на световната централа (IBU), съобщи ДПА.

Причината е, че член от тима е влязъл в нерегламентиран "близък контакт" с поставените под карантина във Финландия преди стартовете за Световната купа в Контиолахти през миналия уикенд състезатели Десислава Стоянова и Димитър Герджиков.

Стоянова даде положителна проба за Ковид-19 на 28 ноември, а заедно с нея беше изолиран и Герджиков, с когото тя живее на семейна начала.

"Това нарушава протоколите на IBU за Ковид-19. Затова решението е да бъде наложена финансова глоба на българския отбор", се казва в официално съобщение на централата.

ИБУ също така санкционира уличения за неспазването на здравните правила член на отбора с отстраняване от всички състезания до края на януари 2021 година.

Като последствие всички от българския състав са подложени на нови проби за коронавирус с цел предотвратяване на евентуално гнездо да инфекцията.

"Досега резултатите от пробите са отрицателни", съобщиха още от IBU.

Българска федерация по биатлон ще обжалва наложеното наказание от Световната централа ИБУ за нарушаване на протоколите срещу коронавируса.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна