Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хърватин спечели гигантския слалом в Санта Катерина

Филип Зубчич
Снимка: БТА

Хърватинът Филип Зубчич постигна втората си победа в състезания от Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като триумфира в гигантския слалом в италианския курорт Санта Катерина Валфурва.

Зубчич бе шести след първия манш, но показа брилянтно каране във втория и се справи най-добре с обилния снеговалеж. Той постигна общо време от 2 минути и 15.06 секунди. Втори на 0.12 секунди завърши Жан Кранец. Словенецът бе лидер сред първия манш и имаше преднина във виртуалното класиране до последната междинна контрола, но в крайна сметка не успя да задържи лидерската позиция. Третото място стана притежание на швейцареца Марко Одермат, който изостана с 0.3 секунди от времето на победителя.

Друг швейцарец - Лоик Меяр, завърши четвърти, а петата и шестата позиция заеха французинът Алекси Пинтюро и американецът Томи Форд. 

"Чувствам се невероятно. Последният сезон бе най-силният в кариерата ми, но сега се надявам, че ще запиша още победи. Пистата бе много трудна, но я познавам отлично, защото често тренирам на нея. В условия като днешните мога да дам най-доброто от себе си. Опитвам се да карам на ръба на възможностите си", коментира след финала Зубчич, който записа четвърти подиум за последните 12 месеца.

В класирането за Световната купа след първите три старта води Пинтюро със 195 точки, следван от Зубчич със 148 и Одемат със 140. Четвърти и пети са норвежците Лукас Браатен и Хенрик Кристоферсен със 135 и 134 точи, а шести със 122 точки е Жан Кранец

В подреждането за Малкия кристален глобус в гигантския слалом първи е Одермат със 140 точки, пред Зубчич и Браатен с по 122.

Класиране в топ 6 на гигантския слалом от Световната купа по ски алпийски дисциплини в Санта Катерина Валфурва (Италия):
1. Филип Зубчич (Хърватия) - 2:15.06 минути
2. Жан Кранец (Словения) - 2:15.18 минути
3. Марко Одермат (Швейцария) - 2:15.36 минути
4. Лоик Меяр (Швейцария) - 2:15.72 минути
5. Алекси Пинтюро (Франция) - 2:15.86 минути
6. Томи Форд (САЩ) - 2:16.04 минути

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна