Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арда би драматично Левски с 2:1

Снимка: БТА

Арда спечели драматично с 2:1 при гостуването на Левски в мач от 15-ия кръг на Първа лига.

Иван Коконов донесе трите точки за тима от Кърджали с попадение в последната минута на мача, след като секунди преди това "сините" стигнаха до изравнително попадение чрез Паулиньо.

С успеха Арда се изравни по точки с втория в таблицата Локомотив (Пловдив). Двата отбора имат по 27, три повече от ЦСКА-София. Левски допусна четвърта домакинска загуба на своя "Виваком Арена-Георги Аспарухов" и остава 10-и с 14 точки.

Арда владееше инициативата през първото полувреме и заслужено поведе малко преди почивката, макар и с попадение след спорно положение за засада. Спас Делев стреля опасно от фаул в 41-а минута, а вратарят Николай Михайлов спаси удара, при последвалото разбъркване защитниците в синьо не успяха да изчистят топката и Матеус Леони прати топката в мрежата, но при ситуацията остана съмнение за засада на голмайстора.

Левски започна по-активно след почивката, но "сините" трудно стигаха до опасни ситуации пред вратата на Иван Караджов.

В 75-а минута Найджъл Робърта върна добре топката, но Мартин Райнов стреля слабо и вратарят спаси.

Истинска драма се разигра в самия край на мача, когато двата отбора си размениха по един гол. Минута преди края на редовното време резервата Паулиньо проби в наказателното поле и стреля към вратата, стражът Караджов не се намеси умело и пусна топката в мрежата за 1:1.

Секунди по-късно хубава атака на Арда завърши с пас на Емил Мартинов към Иван Коконов, който с мощен шут донесе трите точки на гостите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна