Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Меси и Роналдо подновяват съперничеството си

Кристиано Роналдо тренира на пълни обороти за мача с Барселона.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Звездите Лионел Меси и Кристиано Роналдо ще подновят съперничеството си на терена в Шампионската лига във вторник, след като наставникът на каталунците Роналд Куман потвърди, че аржентинецът ще бъде на линия за сблъсъка с Ювентус у дома.

И двата отбора се класираха за осминафиналите в най-престижния европейски клубен турнир, но съперничеството между Меси и Роналдо ще бъде възобновено, след като аржентинецът пропусна последните два двубоя на Барса от груповата фаза. 

Това ще бъде и първият сблъсък между двамата, след като португалецът напусна Реал (Мадрид) през 2018 година. Роналдо пропусна първия мач между двата тима в Торино заради положителен тест за коронавирус. Куман, който стартира колебливо начело на „блаугранас“, не пожела да каже кой е по-добрият от двамата.

„Меси и Кристиано Роналдо са най-добрите футболисти в света в последните 15 години. Невероятно е това, което са постигнали. Не е честно да избирам някой от тях, възхищавам се и на двамата“, каза нидерландецът на пресконференцията си. 

Барселона спечели и петте си мача в Лигата, но Юве може да изпревари каталунците теоретично при победа с три или повече гола разлика на „Камп Ноу“. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени