Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красен Кралев: В щаба на Джошуа се страхуват от Кубрат Пулев

Красен Кралев
Снимка: БГНЕС

Спортният министър Красен Кралев се изказа по повод факта, че български журналисти няма да бъдат допуснат да присъстват на мача Антъни Джошуа - Кубрат Пулев на  "Арина Уембли" в събота.

Според Кралев това е ясен знак, че екипът на британеца се страхува от българския боксьор, при това много. Преди час стана ясно, че след дълга битка все пак ще има представители на родни медии в Лондон.

"В събота Кубрат Пулев ще се изправи срещу Антъни Джошуа за световната титла по бокс в тежка категория. Това е изключително спортно събитие и предизвиква интереса на милиони по целия свят. В залата обаче няма да има нито един български журналист. Възмутен съм от отношението на промоутърите и организаторите на мача, които категорично отказват да съдействат на българските медии. Още в петък, когато научих за този казус, изпратих писмо до колегата си във Великобритания. В понеделник получих отговор, че българските журналисти могат да изпълнят своите служебни задължения и да бъдат на мястото на събитието, след като изпълнят определени условия. За съжаление мениджърските интереси и интриги на компанията, управлявана от Еди Хърн, не позволяват присъствието на наши репортери, оператори и фотографи както на събитията преди двубоя, така и на самата среща.

Всичко това ме навежда на мисълта, че в щаба на Джошуа се страхуват сериозно от българския боксьор. Задкулисната война, която се води, помрачава грандиозния блясък на събитието с участието на български спортист. Надявам се, че това не се прави с цел да бъде разконцентриран Кубрат Пулев. Той си заслужи да бъде претендент за световната титла и цяла България ще му стиска палци в събота вечер срещу Джошуа.

Успех, Кобра! На ринга всички ще бъдем с теб", написа Кралев в акаунта си във Фейсбук.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!