Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да гушнеш тигър, да хапнеш крокодилско, да къпеш слон

4
Николай Николов
Снимка: личен архив

В „Покана за пътуване“ пиарът Николай Николов разказва как нощем цял Банкок се превръща в уличен ресторант.

Правителството на Тайланд разглежда възможността временно да се откаже от масовия туризъм след пандемията от коронавирус, обяви шефът туристическия борд на кралството. Той констатира, че макар през последните месеци правителството да е отслабило ограниченията, през октомври в Тайланд са пристигнали едва 1200 души. Преди пандемията пътешествениците са били по 3 млн. на месец. Един от тях е пиар специалистът Николай Николов, който е успял да посети остров Пукет и Банкок, преди светът да бъде закопчан от пандемията.

Пред „Покана за пътуване“ той призна, че в Тайланд нищо не е скучно, независимо дали става дума за храм, храна или масаж. Особено когато посетиш островът, където е сниман филма за Джеймс Бонд „Мъжът със златния пистолет“ и позираш в поза ала Роджър Мур.


Не се стърпях и попитах Ники Николов престрашил ли се е да опита храната, която се продава на улицата, защото много хора имат предубеждение, когато става дума за Азия и хигиена в едно изречение. Оказва се, че Китайският квартал на Банкок нощем се превръща в гигантски ресторант на открито. Всеки изнася на тротоара някакъв мангал и започва да готви за приходящите. А те си хапват без страх.

Да се снимаш с тигър, да хапнеш супа от крокодилско месо, да къпеш слон, да те вържат на джуфка при масаж… според пиара Николай Николов това са само част от нещата, които могат да ви се случат в Тайланд. В последната част от разказа си ни пренася на остров Пукет.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна