Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Манчестър Сити с нова грешна стъпка, Челси загуби драматично

Фил Фолдън от Манчестър Сити опитва задна ножица.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Манчестър Сити изигра един от слабите си мачове от началото на сезона и завърши 1:1 в домакинството си на предпоследния в класирането Уест Бромич в мач от 13-ия кръг на Висшата лига.

Гюндоган откри резултата в 30-ата минута с първия си шампионатен гол от близо година. Малко преди почивката след автогол на Рубен Диас гостите изравниха. Това сложи край на серията на Сити от 6 поредни мача във всички турнири без допуснат гол.

След второто поредно равенство във Висшата лига отборът на Джосеп Гуардиола е на шесто място и изостава на пет точки от Тотнъм и Ливърпул, които се изправят един срещу друг тази вечер.

Преди това Уулвърхемптън победи гостуващия Челси с 2:1 в първата среща кръга

"Сините" поведоха с 1:0, но допуснаха обрат в края. След нулево първо полувреме Оливие Жиру даде преднина на Челси. Той се разписа 4 минути след почивката, след като засече топката от движение с левия крак.

Даниел Поденс възстанови равенството в 66-ата минута.

Десет минути преди края съдията отсъди дузпа за „вълците“ за нарушение на Рийс Джеймс срещу Педро Нето. След като разгледа ситуацията с ВАР, реферът прецени, че нарушение няма.

20 секунди преди изтичането на 5-минутното продължение обаче грешка в защитата на Челси подари топката на Нето, който донесе победата на домакините.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени