Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Да посрещнеш Коледа на Карибите

Снимка: Анна Пелова

На мексиканския карибски бряг - в Тулум, посрещна Коледа дигиталният номад Анна Пелова. Ако за първи път чувате за дигиталните номади – това са хора, който, в най-общи линии, работят от различни точки на света, дистанционно, през интернет и често на свободна практика. Те обичат приключенията и работата в офис от 8 до 17 ч. не ги задоволява. Такава е и Анна, която посрещна Рождество Христово на Карибите:

"Тук се преплитат много култури - древната на маите, съвсем близо е Храмът на Кукулкан, както и мексиканската. По мои впечатления мексиканците са много весел и приятелски настроен народ. Присъства и модерната култура в лицето на американските туристи. Те са много различни - както духовни, така и търсещи луксозни изживявания. Има и търсещи приключения, като мен, дигитални номади. За мен при посрещането на Коледа тук интересното е съчетаването на високите температурите, палмите и в същото време празничната украса и елхите."

Това е първото екзотично посрещане на Рождество Христово за Анна Пелова. Въпреки че до момента тя е посетила почти 50 държави, обикновено се връща в България за Коледа, за да празнува със семейството си.

Какво си пожелава един дигитален номад за Коледа?

"Пожелавам си, както за мен, така и за целия свят, скоро светът пак да бъде отворен, така както беше и да можем да пътуваме свободно. Сега можем много повече да оценим тази свобода, която имахме, тъй като в момента е по-трудно човек да пътува. Аз вярвам, че скоро светът отново ще се отвори и ще можем да се наслаждаваме на пътешествия, на ваканции и приятно време с приятели."

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна