Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кралев пак критикува футбола, обвини съдиите

Снимка: БГНЕС

Спортният министър Красен Кралев обяви съдийството за основен проблем в българския футбол. „При тези зависимости няма как да се привлекат читави инвеститори, заяви той в интервю за БНТ. - Надявам се след конгреса на футболния съюз там да има реформи. На конгреса очаквам сблъсък на идеи“, допълни Кралев в поредната си критика към този спорт.

И продължи по темата с футбола: "За радост на всички Георги Дерменджиев е минало за националния отбор. Дано повече не преживяваме подобна срамна година - шест мача, два равни и четири загуби. Имаме два гола за 540 минути. Всичко е ясно, самите вие го коментирате какво е било нивото на представяне и къде са били треньорските грешки."

В обзора си за нивото на спорта през 2020 г. Кралев похвали представянето на борбата, отбелязала три европейски титли, както и тениса в лицето на Григор Димитров и Цветана Пиронкова, както и мъжкият тим в АТП къп.

"Имаме големи очаквания към българското плуване за олимпийските игри", добави Кралев, след което поздрави Кубрат Пулев за мача му с Антъни Джошуа: "Беше ясно, че неговата битка беше с коронавируса, той се отразява тежко на всички".
"Въпреки тежката година България имаше своите моменти в спорта, за което благодаря на всички наши състезатели. Надявам се, че с ваксината светът ще се върне към темпото на живот, което познаваме", коментира Кралев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!