Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Теа Денолюбова: Любовта ще ни поведе напред и ще се спасим

Снимка: АртАкция

По-рано тази година платформата за изкуство и култура "АртАкция" организира символична кампания за спасяване на духа чрез инициативата #НавънКъмСебеСи. Проектът роди поредица от видеоклипове с участието на някои от най-обичаните български актьори, които изпълниха откъси от свои монолози в български и световни пиеси.

Инициативата #НавънКъмСебеСи вече е във финален етап. "Тази Коледа, Тази Любов" е новото, извънредно издание, предизвикано от отрезвяващия урок на смирение, който ни преподаде тази крайно различна 2020 година.

"Трябваше да се успокоим, да се върнем към себе си, към близките си, към любовта - основите, които всички бяхме забравили. Изгубихме много близки хора, но пандемията роди и бейби бум, за да ни напомни, че животът и любовта винаги побеждават," каза пред Радио София Теа Денолюбова, главен редактор на "АртАкция и добави:

"Нека слушателите да прочетат тази молитва на Превер - едно от най-великите произведения, според мен, в световната поезия. Там е казано всичко. Ние много често пъдим любовта, мразим я, обиждаме я, но тя в крайна сметка пристига. След липсата й става абсолютна пустош, трагедия. Ако се върнем към любовта, тя ще ни поведе напред и ще се спасим!"

Теа Денолюбова
Денолюбова разказа и за втория етап от инициативата, в който се включиха най-младите актьори от випуск 2020-а в НАТФИЗ. Те също подготвиха 10 видеа, които съставиха една още по-гледана и успешна поредица - знак, че българската публика е гладна за нови и талантливи лица. А добрата новина за това поколение актьори е, че повечето от тях вече са разпределени и ще могат да получат своите аплодисменти и на живо.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени