Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Място до прозореца“ в галерия „Васка Емануилова“

Снимка: veg.sghg.bg

До края на януари в галерия „Васка Емануилова“, филиал на Софийска градска художествена галерия, е подредена изложбата „Място до прозореца“, която е втора част от художествен проект, създаден специално за квартал „Манастирски ливади – запад“ в София. Проектът е на чешката художничка Катержина Шеда.

„Място до прозореца“ се осъществява с подкрепата на Министерството на културата в Чехия, Чешкия център в София, Столична община, Район Витоша и Софийска градска художествена галерия.


Началото на проекта беше поставено през октомври миналата година, чрез акция под формата на градска игра на ул. „Казбек“ в квартал „Манастирски ливади – запад“ на 31 октомври и 1 ноември 2020 г. В играта се включиха над 100 човека, които нарисуваха на прозорците на своите автомобили какво искат да допълнят или променят в гледката, която виждат. Те споделиха идеите и надеждите си за развитие на средата и за подобряване на условията на живот и инфраструктурата в квартала.

Димитрина Кюркчиева разговаря в „Артефир“ за този проект с Владия Михайлова, галерист в артпространството на „Васка Емануилова“.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна