Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Слаб трафик без затруднения през Ламанша

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Трафикът през Ламанша вървеше без затруднения в Кале, в Северна Франция, но интензитетът му остана слаб, доста далеч от неспирния поток на товарните превози към Великобритания, който беляза седмиците, преди официалното ѝ напускане на Европейския съюз, предаде БТА като се позова на Франс прес.

Ако сряда и четвъртък обикновено са много натоварени дни за тежкотоварни превозни средства, пресичащи Ламанша, тази сутрин на пристанището и тунела под Ламанша цареше голямо спокойствие, отбеляза репортер на АФП, който не видя нито едно тежкотоварно превозно средство, което да чака на пристанищния околовръстен път и пътищата за достъп до тунела.

Няма "никакви затруднения" и префектурата не е въвела конкретни правила за регулиране на движението, потвърди днес следобед Пол-Франсоа Шира, подпрефект, отговарящ за Брекзит.

"Трафикът се възобновява нормално, но в момента сме само на 50 процента от нормалния трафик", обясни Шира, на фона на отново въведените от Великобритания строги рестрикции вчера за справяне с пандемията от Covid-19.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Най-четени