Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Разходка за необвързани" създава срещи извън виртуалния свят

Снимка: Разходка за необвързани

В наши дни може изглежда все по-трудно човек да напусне комфорта на виртуалния свят и да срещне потенциален партньор в реалния свят - извън фейсбук или тиндър. За целта трябва да отидеш на нови места, да срещнеш нови хора - да излезеш извън своя приятелски кръг. За мнозина това може да бъде плашещо, други не знаят къде да отидат, трети пък от работа просто нямат време и сили. 

Давайки си сметка за този проблем, двама ентусиасти - Виктор и Цветелина Зидарови предприемат инициативата “Разходка в планината за необвързани”.

Цветелина е психолог, която открива, че за някои нейни пациенти е трудно да срещнат подходящия партньор. Така, по естествен начин, се ражда идеята за това общуване и сближаване в по-приятна среда.

Като цяло хората живеят забързано и общуват забързано. За да опознаем някого и да изградим дори приятелски отношения с него, ни трябва повече време, обясни Виктор Зидаров. А в планината не липсват ситуации, които помагат на хората да се опознаят. Разходките са такива, че в тях могат да участват и неподготвени планинари, а местата, на които се провеждат, са различни - Витоша, Рила, Плана, Осоговската планина. 

Чуйте интервюто на Антония Каменичка с Виктор Зидаров. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна