Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха край училища в Бургаско 8 души за разпространение на наркотици

Снимка: Радио Шумен

В едноседмична специализирана полицейска операция от служители на Областната дирекция на полицията в Бургас и Районните управления в областта за притежание и разпространение на наркотици в районите около учебните заведения, са задържани петима мъже и три жени, като са образувани четири бързи производства и четири преписки. Повдигнати са обвинения от бургаската Районна прокуратура.

Най-характерния случай е в района до училище „Петко Росен” в к-с „Меден Рудник”, когато служители спрели за проверка лек автомобил, управляван от 26- годишна бургазлийка. С автомобила се придвижвал и 39 годишен криминално проявен бургазлия. В мъжа са открити  общо пет найлонови пликчета с  метамфетамин, в жената също е открито едно пликче.  Допълнително тя е тествана за употреба на наркотични или упойващи вещества, като полевият наркотест е отчел положителна проба за употреба на амфетамин и метамфетамин. Водачката отказала да даде кръв за химичен анализ. Заедно с 39-годишния бургазлия са задържани за срок от 24 часа. 

За седмицата служителите от сектор „Пътна полиция” при ОДМВР – Бургас провели и специализирана полицейска операция по безопасност на движението, включваща няколко направления : спазване на изискванията за скоростен режим, съблюдаване на пътната маркировка от велосипедисти и пешеходци и отнемане предимството на пешеходци, пресичащи по пешеходни пътеки.

На територията на Бургас – град са констатирани 511 нарушения на скоростта. В два случая превишената скорост е над 50 км./ч. - водачите ще бъдат санкционирани с лишаване от правоуправление и парична глоба, следваща законовите указания за надвишената скорост. Неправоспособните водачи са трима.
С глоба в размер на 30 лв. са санкционирани двама велосипедисти, като две са основните нарушения, извършвани от тях : управление на велосипед без оборудване и преминаване през зони за пешеходци без велосипедиста да избутва велосипеда / най-вече ул. Александровска” и ул. „Богориди”/. За непреминаване на указаните за целта места за седмицата в Бургас са санкционирани 23 пешеходци, а за преминаване на неразрешаващ / червен/ светофарен сигнал са санкционирани трима водачи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна