Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Малинов титуляр при успех на Льовен

С Кристиян Малинов (вляво) Льовен продължава да се представя добре в Белгия
Снимка: ohleuven.com

Българският полузащитник Кристиян Малинов започна като титуляр за белгийския Льовен и остана 77 минути на терена при успеха с 1:0 над гранда Андерлехт.

Единственото попадение за домакините падна три минути преди края на редовното време, когато Томас Хенри вкара дузпа. С тази победа ОХ Льовен събра 32 точки и се изкачи на 4-о място в класирането, изпреварвайки точно Андерлехт, който има същия актив.

Андерлехт започна играта с много притежание на топката, но това не им даде никакви шансове.аДомакините от Льовен дебнеха на контраатаки, но и двамата вратари- Ромо и Веленройтер останаха безработни дълго време.

Второто полувреме стартира с чудесна атака на Андерлехт, но вратарят Ромо някакси успя да запази вратата си суха. Гостите продължиха да търсят гол и доминираха до 80-ата минута. В 84-ата минута обаче домакините получиха дузпа, след като Матийо Мертенс беше съборен на земята от Килиан Сардела. След три минути разправии и жълт картон на треньора на Андерлехт Венсан Компани, Томас Хенри най-после изпълни дузпата и донесе успеха на домакините.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени