Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва ваксиниране на общопрактикуващите лекари в Стара Загора

| обновено на 12.01.21 в 06:39
Снимка: БГНЕС

Днес ще започне ваксинирането на общопрактуващите лекари в Стара Загора. Получени са нужните дози в Регионалната здравна инспекция. Между 80 и 90 общопрактикуващи лекари и сестри, работещи при тях, са заявили желание първоначално да си поставят ваксина, съобщи д-р Слави Славов, председател на сдружението на общопрактикуващите лекари в Стара Загора. Ваксините ще бъдат поставяни на 12 и 13 януари в два кабинета - този на д-р Славов и на д-р Велемира Владимирова.

Близо 30% от общопрактикуващите лекари в Стара Загора вече са боледували от коронавирус. Някои от тях са преболедували тежко Covid-19, за щастие няма информация за починал сред семейните лекари в Стара Загора, каза още д-р Славов.

Все още има проблеми с издаването на електронни рецепти в Стара Загора. Почти всички лични лекари разполагат с електронната система, но е нужен софтуер и в аптеките, които трябва да приемат тази информация, коментира за Радио Стара Загора д-р Слави Славов, председател на сдружението на общопрактикуващите лекари в Стара Загора.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени