Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кукленият театър с разнообразна програма през януари

| обновено на 13.01.21 в 11:22
"Червената шапчица"
Снимка: ДКТ- Бургас

Бургаският куклен театър предлага на своите зрители разнообразен афиш за януари. Зрителите могат да гледат любими приказки и герои всяка събота и неделя. Осем са театралните представления предвидени за уикендите, а децата ще могат да се срещнат с Мечо Пух, Червената шапчица, Трите прасенца и др. съобщи директорът Христина Арсенова:

„Хубаво е, че имаме доста богат репертоар и можем да играем 2 месеца без да повторим заглавие и ще се опитаме и така и да направим. Отдавна не е играно „Принцесата и свинаря“ и това ще е следващото представление на 16 януари / събота/, после са „Трите прасенца“,“Рибаря и златната рибка“. „Принцеса Квак“, „Полицая Артър“ и др.

Началото на февруари се надявам да започнем с премиерно представление на „Нероден Петко“, което репетираме в момента, ще представим и „Куцото петле“. Опитваме се в това време, което не е активно за нас и не можем да играем пред деца в детски градини и училищата, да го използваме за да обогатим нашия репертоар още, така че репетираме нови неща, възстановяваме спектакли, които не сме играли отдавна, за да сме готови за по доброто време.“

Кукленият театър не е спирал да работи по време на пандемията. Представленията в него се играят при спазване на всички противоепидемични мерки.

повече може да чуете в звуковия файл:
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!