Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лука Йович се завръща в Айнтрахт (Фр)

Лука Йович с екипа на Реал при представянето.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нападателят на Реал (Мадрид) Лука Йович е на път да се завърне в бившия си клуб Айнтрахт (Франкфур)т под наем до края на сезона след разочароващ престой в испанския гранд, в който отбеляза едва два гола след трансфера си за 60 млн. евро.

Спортният директор на Айнтрахт Фреди Бобич бе цитиран на официалния профил на клуба в Туитър, да казва, че сърбинът „е на път“ да се присъедини отново към тима от Бундеслигата до края на настоящата кампания и скоро ще премине медицински прегледи. 

23-годишният Йович подписа с Реал от Айнтрахт през юни 2019, но се превърна в една от най-разочароващите покупки на Кралския клуб в последните години, изигравайки едва шест мача като титуляр в Ла Лига, в които вкара два гола.

Нещата не се развиха по най-благоприятния начин за Йович и извън терена. Той се завърна в дома си, когато коронавирусът парализира спорта през март, но бе обвинен в нарушение на карантинните мерки в Сърбия и трябваше да плати глоба от 30 000 евро, за да избегне шестмесечен престой зад решетките. Впоследствие той получи фрактура на стъпалото, докато тренираше в дома си, пропускайки възможността да се завърне на терена, а Реал спечели шампионската титла на страната. 


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна