Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Бронзовият" Ивайло Иванов: Състезанието в Доха бе по-силно от олимпийски турнир

Ивайло Иванов
Снимка: Светослав Табаков

Най–добрият ни джудист в категория до 81 килограма Ивайло Иванов спечели исторически медал на най-престижния турнир в джудото с ранг „Мастърс“. Националът ни стана бронзов медалист в Доха, Катар. 

"Медалът наистина е исторически, защото никога досега българин не е печелил призово място на "Мастърс". Освен това, Ивайло бе сериозно порязан на полуфинала срещу нидерландеца Франк де Вит. Но такова е съдийството към по-малките страни, каквато е България. Но състезанието определено бе по-силно като участие, отколкото на олимпийски игри. Лошата новина за нас е контузията в крака на Ивелина Илиева, която пострада още в първата среща там и сега предстои ядрено-магнитен резонанс", обясни пред БНР президентът на федерацията ни по джудо Румен Стоилов.

Ивайло Иванов се съгласи напълно с мнението му, че турнирът е бил по-силен, отколкото на световно първенство или олимпийски игри. 

"Това е така, защото на световно първенство или олимпийски игри участват по един джудист от страна, а в Доха имаше по двама-трима в категория от най-силните нации. В категорията ни бяхме събрани най-добрите 36, като първият в ранглистата загуби от 30-ия още в първия мач. Затова съм много доволен от бронзовия си медал", заяви Иванов.

Ето какво още заяви Ивайло Иванов на летище "София":


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени