Eмисия новини
от 22.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Обществената поръчка за компютърно оборудване от „Информационно обслужване“ АД е за държавната администрация

Снимка: Ани Петрова

Проведената обществена поръчка за доставка на компютърно оборудване от „Информационно обслужване“ АД е изцяло за нуждите на държавната администрация, чиито информационни системи и компютърна техника се поддържат от компанията, съобщават от фирмата във връзка с публикации в медиите.

От там посочват, че в обхвата на проведената обществена поръчка не влизат компютърни конфигурации и оборудване за нуждите на „Информационно обслужване“ АД. Техническите спецификации са изготвени на база конкретни заявки от административни органи, сред които са Министерството на финансите, Министерството на здравеопазването, Министерството на вътрешните работи, Агенцията по обществени поръчки, Агенция по вписванията, Национална агенция за приходите, Агенцията за държавна финансова инспекция и Агенция „Митници”.

Стойността на поръчката е на база прогноза на нуждите от компютърна техника и оборудване за общо 27 административни органи, които са в обхвата на системната интеграция.

Обществената поръчка е обявена на основание чл. 18, ал. 1, т. 1 от Закона за обществените поръчки и е проведена при спазване на всички нормативни разпоредби. Подписани са договори, съгласно които „Информационно обслужване“ АД има 12-месечен срок за заявяване на необходимото оборудване към доставчиците, които са класирани на 1-во място в различните обособени позиции.

Изпълнителите са избрани въз основа на критерия „най-ниска цена“ с цел постигане в максимална степен на обективност и равнопоставеност при провеждане на процедурата и спазване на принципите на публичност, прозрачност и свободна конкуренция.

„Информационно обслужване“ АД е определена за Национален системен интегратор на държавната администрация с приемането на Закона за изменение и допълнение на Закона за електронно управление.

Компанията има отговорност по изграждане, поддържане, развитие и наблюдение на работоспособността на информационните системи с национално значение.Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.