Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

1,884 милиарда лева в бюджета на София за 2021 г.

| обновено на 15.01.21 в 15:31
Снимка: Ани Петрова

1,884 милиарда лева са заложени в проектобюджета на София за 2021 г. Три са стратегическите цели, обяви кметът Йорданка Фандъкова. Това са ремонт и изграждане на пътни артерии и изграждане на канализация, осигуряване на места на децата в детските градини, подобряване на качеството на въздуха и чистота на града.

„Първата цел, за която предлагаме и най голям обем от инвестиции, е изграждането на стратегическа инфраструктура без да намалим, а напротив увеличавайки спрямо 2020 година средства за ремонти в кварталите.

В бюджета за 2021 година залагаме 65,7 милиона лева за изграждане, разширение и основни ремонти на детски градини, детски ясли и училища.

Общият размер на капиталовите инвестиции, които директно ще отразяват на качеството на въздуха, е около двеста милиона лева и включва подмяна на старите печки, инвестиции в метрото, електротранспорта, станции и системи за въздуха, увеличаване средствата за миене и нови паркове“, каза Фандъкова.

Представянето на бюджета на София, консултациите с политическите групи и социалните партньори започна днес - един месец преди срока за внасяне, който, съгласно закона, тази година е 15 февруари.

В Столична община беше представен проектът за бюджет на София за 2021 година. В пресконференцията участваха кметът на столицата Йорданка Фандъкова и зам.-кметът Дончо Барбалов.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени