Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родители и учители в спор дали трябва учениците да се върнат в клас

Снимка: Ани Петрова

Учениците от 5 до 12 клас остават да учат дистанционно поне до края на януари. Дотогава присъствено в училищата ще се провеждат само някои практики в професионалните гимназии, а списъкът с тези практически занимания все още не е обявен публично.

За след 31-ви януари, по думите на главния държавен здравен инспектор Ангел Кунчев, се обмисля евентуално възстановяване на учебните занятия за учениците от 5 клас нагоре. Решенията обаче ще се вземат локално за отделните области - на база заболеваемостта в конкретния регион. Другият вариант е да бъдат направени графици за обучение, така че класовете да бъдат разделени и учениците да учат в сменящите се режими едни след други. 

Още преди да е ясно как точно ще продължи обучението на учениците от прогимназиалния и гимназиалния етап от 1-ви февруари, пред БНР майки и бащи от неформалната организация "Обединени родители" и педагози от фейсбук групата "Учители за безопасно образование" сблъскаха позиции по въпроса дали трябва по-големите ученици да се върнат в класните стаи от началото на следващия месец.

Гледните точки на двете страни можете да чуете от репортажа на Андрей Борисов в предаването "Хоризонт за вас".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени