Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Великобритания затяга граничния контрол от понеделник

Великобритания затяга граничния контрол, за да предотврати навлизането на нови щамове на Covid-19 в страната, като в същото време преустановява всички договорености за "пътен коридор", чрез който коридор пристигането от някои страни не се нуждаеше от налагането на карантина, съобщава Ройтерс, цитирайки британският премиер Борси Джонсън.

Промяната влиза в сила в 06:00 часа българско време в понеделник и означава, че всички пътници ще трябва да имат скорошен отрицателен тест за коронавирус и ще трябва да се поставят незабавно в изолация при пристигане в страната.

Периодът на карантина ще продължава 10 дни, освен ако пристигналият в страната не даде отрицателни резултати за Covid-19 след пет дни.

Борис Джонсън също така подчертава, че близо 45% от всички най-възрастни британци (над 80-годишна възраст) вече са получили първата доза от коронавирусна ваксина.

Националната здравна служба на Обединеното кралство съобщи днес, че заразените с коронавирус са нараснали с 55 761 за последните 24 часа, докато броят на загиналите се е повишил с 1280.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени