Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 350 учители в Търговищко желаят да се ваксинират

Снимка: БТА

Дни преди началото на втората фаза на имунизация у нас срещу Covid-19, в която по предварителни данни трябва да бъдат обхванати учителите и персонала и настанените в социални домове възрастни хора, стана ясно, че 356 учители и 83-ма служители от непедагогическия персонал в област Търговище са заявили желание за ваксиниране.

Началникът на Регионалното управление на образованието в Търговище Елка Станчева поясни каква ще е процедурата по ваксинирането:

„Изпратили сме списъците в Министерството на образованието и науката. Те ще обобщят информацията от цялата страна и ще я изпратят на Министерството на здравеопазването. Как ще протекат нещата с ваксинирането – чакаме допълнителни указания“.

В Трето основно училище „П. Р. Славейков“ 40 процента от педагогическите специалисти са се записали за ваксинация,  обясни директорът Наталия Миланова:

„Всички са напълно съгласни. Въпросът е, че всеки допълнително, който не е в момента включен в списъка, има консултации с лични лекари поради странични и съпътстващи заболявания“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна