Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кремена Попова помага за развитието на талантливи деца

Снимка: Община Ловеч

Вече 25 години в Арт школа „Гея“ към Общинския детски комплекс в Ловеч стотици деца изучават тайните на изобразителното изкуство.

В края на ноември миналата година рисунка на десетгодишния Божидар Варчев намери място сред илюстрациите на най-новата книга на авторката на Хари Потър, Джоан Роулинг - „Икабог“.

"Повечето деца са много талантливи, с огромно желание рисуват и аз се радвам, че мога да им помогна, защото това е много важно занапред. Сега децата с интернет малко по-малко мислят, всичко им е наготово и за мен фантазията и въображението е много важно, за да може да се развива и за по-нататък", каза преподавателят Кремена Попова.

Талантът при децата изпъква в най-ранна възраст, допълни Попова.

"Детето на 2-3 години само посяга към молива, към листа, за да изрази своите емоции, своите чувства. При мен идват по-големи деца, които са психически устойчиви, по-големи, за да имат възможност да седнат, да рисуват, да се адаптират към средата, към другите деца в групата. Важното е на определен етап от развитието им да работят за това, което носят", подчерта Кремена Попова.

Според нея изкуството помага много за развитието на децата. Възпитаниците на арт школа "Гея" участват и в международни конкурси по целия свят, печелят и престижни награди.

"Това им дава един стимул, воля за победа, да бъдат най-добрите, да вървят напред и да се развиват", изтъкна преподавателят.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени