Eмисия новини
от 11.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Подменят уличното осветление в Смолян

Смолян
Снимка: Божидар Чолаков, БНР

С мащабен проект по Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство подменят уличното осветление в Смолян.

Одобреният бюджет е близо 785 хиляди лева, безвъзмездна помощ със срок на изпълнение 18 месеца.

Планира се подмяна с ЛЕД осветление на целия град.

С реализиране на проекта очакванията са разходите за осветление да намалят с около 10 хил. лева, каза зам. -кметът на Смолян Марин Захариев:

"Проектът е одобрен, включва подмяна на над 3 хил. тела за уличното осветление, които са в град Смолян, така че се надяваме още тази година, ако всичко е наред с процедурите, разбира се, с договор за безвъзмездна финансова помощ, да подменим телата в града, които са и най-натоварени. Понеже е най-дълъг периода в денонощието, цяла нощ светят, понеже в селата в определени по-късни часове се изключват, и се надяваме да реализираме една голяма икономия от ток, на първо място, на второ място да има по-добра осветеност, и по-екологично осветление в града".


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.