Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Художникът Диян Павлов превърна третия АРТ център в Плевен в нестандартно място за изкуство

Диян Павлов -Джими
Снимка: Латинка Светозарова

В Плевен има едно нестандартно място за изкуство, което преди две години се превърна в третия АРТ център в града. Това място е общинската галерия "О`Писменехъ". В основата на идеята е художникът Диян Павлов-Джими, известен и с интерактивното представяне на възникването на писмеността в глобален аспект.

В Плевен познават Джими като човек с нестандартни идеи, с вечно търсене и реализация на нови. Галерията "О`Писменехъ" е най-новата в града, за кратко се превърна в любимо място за срещи и разговори с интересни творци от цялата страна, представяни по уникален начин от галериста Диян Павлов -Джими:

"Аз се радвам, че плевенската публика го оцени по този начин. Това представяне на творците в галерията е предизвикано от самата същност на самото място, а именно Творителница "О`Писменехъ". Това място, където по един развлекателен, занимателен, в същото време и образователен, познавателен начин разказвам за възникването на писмеността в глобален аспект, средствата, начините, материалите за писане през хилядолетията, проследявайки историята на човечеството, развитието му под един общ знаменател - писменост и средства, начини, материали за писане".

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна