Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лайпциг пропусна да оглави Бундеслигата

Лайпциг - Волфсбург
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Лайпциг за пореден път пропусна шанса си да излезе начело в германското футболно първенство, след като завърши 2:2 при гостуването си на Волфсбург в 16-ия кръг. Четири от днешните първи пет мача завършиха наравно, в това число и сензационното 1:1 на Борусия (Дортмунд) като домакин на последния в класирането Майнц. Единствен победа постигна Вердер (Бремен) с 2:0 над Аугсбург. Българският юношески национал Илия Груев-младши направи дебют и в Бундеслигата, след като влезе в 92-ата минута като тактическа смяна на мястото на американеца Джошуа Сърджант. Груев има дебют и за Купата на страната, където пак влезе в добавеното време.

След тези резултати Байерн (Мюнхен) е начело с 33 точки и утрешно домакинство на Фрайбург. Лайпциг с 32 точки и само две победи в последните пет мача е на 2-ата позиция. Следват Байер (Леверкузен) и Борусия (Дортмунд) с по 29 и Унион (Берлин) с 28.

Отборът на Юлиан Нагелсман може да съжалява, че пропусна победата, след като последните минути бяха за тях. След като миналия кръг бяха разгромени от Борусия (Дортмунд), сега Биковете поведоха рано, но трябваше да изравняват в 54-ата минута чрез унгареца Вили Орбан. Норди Мукиеле откри резултата за РБ Лайпциг в 4-ата минута, а Вут Вегхорст в 22-ата минута и Ренато Щефен обърнаха мача в 34-ата минута. Вълците също можеха да победят, но удар на Ксавиер Шлагер удари страничната греда.

Борусия (Дортмунд) може би очакваше лесен мач, след като Ерлинг Холанд откри резултата във 2-ата минута, но след преглед с ВАР попадението беше отменено заради засада на Джейдън Санчо, който центрира от десния фланг. След това и гредите помогнаха на вратаря Робин Центнер да запази нулевото равенство. В 57-ата минута изненадващо гостите поведоха с още по-изненадващ голмайстор. Десният бранител Левин Йозтунали получи топката от Дани Лаца и пробяга 30 метра, преди да ритне с левия крак неспасяемо за вратаря Роман Бюрки. В 69-ата минута защитникът Александер Хак можеше да вкара втори гол за гостите, но ударът му с глава отскочи в земята и излезе над горната греда. Тома Мюние изравни за домакините в 73-ата минута, а само три минути по-късно Марко Ройс пропиля дузпа и така провали тима си в стремежа да запише трета поредна победа.

Вердер се придвижи на 12-о място с 18 точки вече, след като стигна до успеха с два гола в последните 6 минути. Теодор Гебре-Селасие вкара за 1:0 в 84-ата минута, а Феликс Агу добави ново попадение в 87-ата.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна