Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Италия спря самолетните полети от Бразилия заради новия вариант на коронавируса

Снимка: БГНЕС

Италия спира самолетните полети от Бразилия, за да предотврати разпространението на новия вариант на коронавируса, установен в южноамериканската страна. Това обяви днес италианският министър на здравеопазването Роберто Сперанца, цитиран от Ройтерс.

Всеки човек, който е преминавал транзитно през Бразилия през последните два седмици, няма да бъде допускан на италианска територия, написа Сперанца във "Фейсбук". Хората, пристигнали в Италия от Бразилия, задължително ще бъдат подлагани на тест за наличие на вируса.

"За нашите учени е много важно да изследват новия (вариант на коронавируса). Междувременно възприемаме много предпазлив подход", каза италианският здравен министър.

През последните 24 часа в Италия са починали 475 души с диагноза КОВИД-19 срещу 477 вчера. Дневният ръст на новозаразените е 16 310 спрямо 16 146 вчера, сочат данни на министерството на здравеопазването.

От началото на епидемията в страната има 81 800 смъртни случая, свързани с Covid-19, като Италия е на второ място по този показател в Европа и на шесто в света.

Регистрирани са общо около 2 369 000 заразени с коронавируса.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна