Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Доц. Анелия Рангелова: Във време на пандемия човещината не трябва да се пести

Доцент Анелия Рангелова
Снимка: Личен архив

Има случайности в живота, които първо те натъжават, но после разбираш, че точно така е трябвало да се случи. Нещо подобно става в живота на доц. Анелия Рангелова. За себе си признава, че геройски завършва математическа гимназия, но с математиката така и не се сприятелява. Избира да учи право, но точно тогава е обявена нулева година за жени. И благодарение на сугестологията и сугестопедията на проф. Георги Лозанов, който ученолюбивото момиче познава, избира да учи психология в СУ „Свети Климент Охридски“. За да се превърне с годините в един от най-уважаваните психолози, в търсен специалист и преподавател в Педагогическия колеж в Плевен.

При първата среща с човек запомняш нещо, което го определя като че ли завинаги. У доц. Рангелова това са очите – светли, с дълбок поглед, много внимателно слушащ с видимо уважение към всеки. Вероятно една от причината е и точното намиране на мястото в професионално отношение, защото психологията е професия и от душа, освен познания. Самата доц. Рангелова признава:

„Защото и за миг след това не съм съжалявала за избора си. И не съм спирала да се уча. От всяка среща с всеки човек, минал през живота ми и аз през неговия“.

Интервюто на Латинка Светозарова с доцент Анелия Рангелова чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.