Eмисия новини
от 08.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Социално слаби граждани ще бъдат включени в проект „Асистентска подкрепа“ в Попово и Ловеч

| обновено на 17.01.21 в 15:55
Снимка: Община Попово

В община Попово 72-ма социално слаби граждани и хора с увреждания ще бъдат включени в проект „Асистентска подкрепа“ на Агенцията за социално подпомагане, 

Вече е започната процедура за набиране на потребители. От администрацията уточняват, че това може да са хора, които са в невъзможност за самообслужване, нямат определена по съответния ред степен на намалена работоспособност, деца с трайни увреждания, както и такива, които не ползват асистентска подкрепа.

Услугите ще се предоставят по местоживеене на одобрените потребители, независимо дали постоянният им адрес съгласно документа за самоличност е същото населено място или в друго.


Община Ловеч приема заявления за предоставяне на нова социална услуга "Асистентска подкрепа".

Заявление могат да подават както кандидат-потребители, така и кандидати за заемане на длъжността "личен асистент".

Услугата включва ежедневна почасова грижа в домашна среда на деца и възрастни с трайни увреждания, както и на хора в нетрудоспособна възраст в невъзможност за самообслужване.

Тя ще се предоставя от 45 лични асистенти на 163-ма потребители.

Документите на кандидатите за потребители и за асистенти се подават всеки работен ден в сградата на домашния социален патронаж.


Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.