Eмисия новини
от 18.00 часа
Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Усилията на Сдружението за развитие на туризма в Тутракан за опазване на околната среда

Снимка: Сдружението за развитие на туризма в Тутракан

Усещането да се спуснеш със сал по Дунав не може да се сравни с нищо, каза за БНР Кристиян Якимов от Сдружението за развитие на туризма в Тутракан.

Когато си в лодката, пътува брегът, когато си на брега, пътува лодката - там движението не се усеща, в сала всичко пътува покрай теб, целият свят се върти около теб“.

В предаването „Графити по въздуха“ Кристиян допълни, че в Тутракан слънцето залязва във вода. Най-красиви там са залезите през октомври.

При нас никога не може да бъде приготвена храната по един и същ начин, всеки път се готви с дунавска риба, а тя самата, вкусът ѝ се различава“.

Снимка: Сдружението за развитие на туризма в Тутракан

Основната дейност на Сдружението за развитие на туризма в Тутракан е за опазване на околната среда. Създадено е през 2012 г. 

Стандартният туризъм разрушава природата. Ние искаме да покажем на хората, че можем да живеем в симбиоза с природата, да видим нейните красоти и да минем без следа в гората, блатото, тресавището или Дунав“, допълни Кристиян Якимов.

Създадена е платформа за култура „Дунавски сал“, за която са необходими много средства.

„Предполагам, че много хора имат нашата мечта да се спуснат по Дунав, тъй като много отдавна не е правено“.

Цялото интервю можете да чуете в звуковия файл.
Новините на БНР - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.