Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Певицата и педагог Галя Петрова-Киркова с ново амплоа

Доц. д-р Галя Петрова-Киркова
Снимка: личен архив

С настъпването на 2021 г. певицата и педагог и гъдулар Галя Петрова-Киркова прибави още една впечатляваща и нова страница към своето професионално амплоа – директор на Департамента за езикова и специализирана подготовка към Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив.

„Именно в академията започна и моята професионална дейност в областта на фолклорното вокално изпълнителско изкуство.“ – сподели изпълнителката в предаването „От песен в песен“ на програма „Христо Ботев“, добавяйки: „Планувам много изяви за студентите, откриване на нови специалности, майсторски класове, срещи с изявени изпълнители. Всичко, което ще ги обогати и надгради по време на обучението им в академията.“

Успешна кариера с над 20-годишна педагогическа практика реализира доц. д-р Галя Петрова-Киркова, като оставя своя добруджански блясък и във фонда на Българското национално радио с многобройните песенни образци от родния и край.


През 2020 г. певицата осъществи поредните си записи с Оркестъра за народна музика на БНР – три добруджански песни аранжирани от Костадин Бураджиев, под диригентството на Димитър Христов. Две от тях: „Че са трепнали“ и „Тръгнала е Неда“, както и цялото интервю с Галя Петрова-Киркова ще намерите в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна