Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Васил Стефанов

Най-вълшебните места са Андите и джунглата на Амазонка

| обновено на 18.01.21 в 13:35
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Васил е любител на пътешествията, посещава 30 държави на 4 континента. Казва, че най-вълшебните места за него са Андите и джунглата на Амазонка. Пътуванията му го вдъхновяват да опознае нови култури и общества. Вярва, че човек не бива бързо да препуска през туристически обекти, а да прекара време, впускайки се в дълбините на местните традиции и обичаи, за да опознае народите и да оцени многообразието.

Хобитата му включват фотография и китара, а също така е и страстен почитател на футбола. Привърженик е на испанския Валенсия – град, в който е специализирал по испански език. Един ден мечтае да прекоси цяла Южна Америка и да стигне до ледените земи на Патагония.

Васил Стефанов е на 33 години, родом от София. Прекарва детството си в Япония, където майка му работи като дипломат в българското посолство. След като завършва Американското училище в Токио, решава да следва политология и международни отношения – първо в Американския университет в Благоевград, а след това и магистратура в Холандия. 

Работи няколко години в неправителствени организации и като журналист се отправя към Латинска Америка през 2017 година. Първоначално преподава английски като доброволец в Еквадор, а след това координира социални проекти за американска организация в Куско, Перу. В следствие на избухналата пандемия през 2020 година Перу затваря границите си, а проектите с международни доброволци са временно замразени и Васил се прибира в България.

Чуйте повече в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна