Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отнеха на Беларус световното по хокей на лед

Отнеха на Беларус световното по хокей на лед
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Беларус загуби домакинството си на световното първенство по хокей на лед през тази година, обяви Международната федерация (ИИХФ).  

"Съветът на ИИХФ реши да отнеме домакинството на световното първенство през 2021 от Минск заради неяснота около безопасността и сигурността. Тепърва ще претегляме възможните дестинации за финалите", заявиха от федерацията в Туитър след видео конференция.

ИИХФ реално направи този ход заради огромния натиск от страна големите спонсори "Нивеа" и "Шкода", които заплашиха да оттеглят партньорството си за първи път от над десетилетие насам. Федерацията срещна също така опозиция от някои политически кръгове. Причина за недоволството към Минск са безредиците от миналата година, предизвикани от преизбирането на държавния глава Александър Лукашенко с нов мандат.

Беларус трябваше да приеме шампионата между 21 май и 6 юни заедно с латвийската столица Рига. За момента фаворити за домакини са Дания и Словакия, а друг вариант е Латвия да приеме световното първенство самостоятелно.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!