Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

30 на 100 от учителите в Бургаско са заявили желание за ваксиниране

| обновено на 18.01.21 в 21:25
Снимка: БГНЕС

В Бургаския регион 30 на 100 от учителите за заявили желание да се ваксинират. Това заяви в морския град министърът на здравеопазването Костадин Ангелова.

По думите му втората фаза на ваксинацията в Бургас може да започне до края на седмицата.

В кабинетите пред Регионалните здравни инспекции, на място от мобилни екипи ще бъдат ваксинирани учителите и възрастните хора в социалните домове, каза министър Ангелов:

“Създадена е необходимата организация. Имахме идея да започне тази седмица, но заради намаления брой ваксини от доставката, която е на фирмата, вероятно ще се отложи с известно време“.

А, ако учители и лекари не са се ваксинирали в обявения за тях период?

“Няма да спре ваксинирането на желаещите в момента, в който фазата е приключила. Хубавото е, че имаме достатъчно количество ваксини за всички български граждани, без притеснения, че те няма да стигнат“, посочи министър Ангелов.

На въпрос защо страната ни е предпочела ваксините на “АстраЗенека“, министър Ангелов заяви категорично, че Българската държава не избира на коя фирма да са ваксините, а участва с останалите страни в европейското споразумение.

И определи политиците, които си играят със страха на хората така:

“За мен тези хора са социални лешояди, защото по този начин, играейки си със страха на хората, на практика влияят върху човешкото здраве“, каза още Ангелов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени