Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лудогорец и ЦСКА София искат колумбиец

Матео Касиера
Снимка: worldfootball

Основните претенденти за титлата в България по футбол - Лудогорец и ЦСКА София, влязоха в задочен спор и на трансферния пазар. Според информации в португалската преса двата клуба са отправили предложения за закупуване на колумбийския нападател на Беленензеш - Матео Касиера. Интерес към играча проявява и полския Гурник Забже. Трите клуба предлагат 300 000 евро трансферна сума с договор за 3,5 години, като най-висока заплата за играча дава Лудогорец, пише ProEleven.

Касиера, 23-годишен, подписва петгодишен договор през 2016 година с нидерландския гранд Аякс, но играе предимно за дублиращия тим, а от 2019-а се подвизава в португалското първенство с екипа на Беленензеш.

Очаква се развитие по трансфера да има в близките дни, а ако се стигне до продажбата на Касиера, Беленензеш има готов вариант за негов заместник в лицето на бившия си нападател Мауридес, който за кратко игра и в ЦСКА. Мауридес се подвизава в Беленензеш в периода 2016-18 г., след което бе продаден в ЦСКА, откъдето бе трансфериран в китайския Чанчун. В момента Мауридес е без клуб, а за последно игра в корейския Анянг.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени