Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Качественото кафе е най-хубаво два дни след изпичането

| обновено на 19.01.21 в 12:09

Почти за всичко, свързано кафето, вече някой някога е описал. Но очарованието на този аромат и глътката наслада от този вкус все още ни провокира да търсим неговия притегателен център. 

Факт е, че през последните години все повече се увеличава консумацията на тази напитка и у нас. Оказва се, че кризата около коронавируса не повлиява на бизнеса с кафе, макар лекарите масово да препоръчват да пием повече чай. 

Репортерът ни Ваня Славова сега е на едно интересно място, където е пълно с чували от най-различни сортове кафе и в момента то се пече. Нека я чуем:

Вкусовете за кафето са стереотипни. Масово се харесват по нискокиселинните кафета, с по-плътно тяло.
По-качественото кафе се добива от райони с по-висока надморска височина. 
Делян Костадинов предпочита африканските кафета заради цветните мотиви, приятната киселинност, нежната сладост.
Нека чуем обаче становището му за най-големия производител на кафе в света:
Интензивният вкус е характерен за арабиката.Все още сме сред неописуемо силния аромат на кафе в първата Пекарна за кафе във Варна. Да чуем от къде идва хубавото кафе и какво е чувството да работиш сред огромни количества кафе: 
 В България културата на прием на кафе е по-скоро ритуал и възможност за общуване в приятна компания. Ние рядко пием кафе на крак като италианците например. Каква всъщност е идеята на всяка пекарна за кафе: 
Кафе и шоколад... Опитайте! Със сигурност настроението Ви ще се подобри значително!Dolce Vita!Животът е повече от сладък!
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна